θρέψη
31/05/24
Τελετουργικό Θρέψης: Μια διατροφική εμπειρία που… χορταίνει τις ψυχές μας

Αν είναι μια εμπειρία να μην μπορείς να την ξεχάσεις ποτέ αυτό πιθανότατα συμβαίνει γιατί έχει συνεπάρει όλες σου τις αισθήσεις. Αυτό συνέβη και στην πρώτη μας συνάντηση – εμπειρία που είχαμε με Μαίρη Παυλιδάκη και τη θρέψη.

Οι μυρωδιές, οι γεύσεις, τα βλέμματα των ανθρώπων που είχε καταφέρει να ζεστάνει η θρέψη, οι φιλικές συζητήσεις και οι ήχοι των πιρουνιών, όλα συνέθεταν ένα φιλικό, ζεστό και οικείο περιβάλλον.

«Στόχος των τελετουργικών της θρέψης είναι το φαγητό να γίνει μια πράξη σύνδεσης, αγάπης και φροντίδας», μας λέει Μαίρη Παυλιδάκη.

«Η θρέψη είναι ένας διατροφικός τρόπος απόλαυσης της διατροφής που χαρίζει Υγεία, Ευεξία, Ενέργεια και Καθαρό Νου. Τα ευεργετήματα αυτά από την διατροφή με την Θρέψη, επιτυγχάνονται με την κατάλληλη επιλογή υλικών που ο συνδυασμός τους τα καθιστά απαραίτητα για την εκτέλεση των συνταγών της. Τα μπαχαρικά, τα όσπρια τα δημητριακά μαζί με τα λαχανικά και με τις ιδανικές συνθήκες μαγειρέματος, μετατρέπουν την διατροφή σε υπέροχες ενδυναμωτικές και απολαυστικές εμπειρίες του Ευ ζην», εξηγεί.

Μια τέτοια εμπειρία ζήσαμε και εμείς όταν μας κάλεσε στο πιο πρόσφατο τελετουργικό της θρέψης σε έναν φιλόξενο χώρο κοντά στον Λυκαβηττό. Και δεν είμαστε οι μόνοι που εντυπωσιαστήκαμε: Η Οικοδέσποινα του χώρου που μας φιλοξένησε, η οποία είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την όλη διαδικασία από την αρχή λέει στη Μαίρη Παυλιδάκη: «Από τις επιλογές των υλικών, την ανάμειξή τους, την αγάπη με την οποία τα ανέμειξες, τα συνδύασες, τα υλικά που έβαλες ως και το τελικό αποτέλεσμα, αυτό που μου άρεσε ήταν η χαρά της προσφοράς, η χαρά του να προσφέρω στους άλλους με αγάπη πράγματα, τα οποία έχουνε γίνει με αγάπη».

 

Ποια είναι η Μαίρη Παυλιδάκη

Η Μαίρη Παυλιδάκη είναι ειδική εναλλακτική διατροφολόγος και σεφ. Ως εμπνεύστρια της Θρέψης, με όραμα την κοινωνική ωφελιμότητα που παρέχουν οι συνταγές της.

Μένει στην Αθήνα ενώ η καταγωγή της είναι από την όμορφη και δυναμική Κρήτη. Παρόλο που δεν μεγάλωσε εκεί έχει πάρει την ζεστασιά, την καθαρότητα και τον δυναμισμό της Κρητικής κουλτούρας.
Σπούδασε διακόσμηση Εσωτερικών και Εξωτερικών Χώρων, ενώ έχει εργασθεί σε μεγάλες εταιρείες καθώς και σε καταστήματα.

Η αναζήτηση της προς την Αυτογνωσία και την Πνευματικότητα την οδήγησε να παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια του Heliger, του Ράιχ, του Νατζεμυ και πολλών άλλων. Στο μονοπάτι προς την εξέλιξη γνώρισα την φράση “Είσαι ο,τι τρως, σκέφτεσαι και πράττεις…”

Οι σπουδές της στην σχολή Natural Health Science για την ολιστική διατροφή ήταν η αρχή για να ασχοληθεί με την τροφή και το πόσο αυτή επηρεάζει το σώμα, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Ακόμη, έχει παρακολουθήσει μία σειρά σεμιναρίων για την ανάλυση του τρόπου προσέγγισης της τροφής και των συνδυασμών τους, ενώ έχει σπουδάσει Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια Μακροβιοτικής Διατροφής.

Σήμερα, μετά από την εμπειρία και τις γνώσεις της πιστεύει στην τροφή που δίνει ενέργεια στο σώμα, χαρά στην καρδιά και διαύγεια στο νου.