θρέψη
03/07/24
Ανακαλύψτε τη δύναμη της τροφής με τη Μαίρη Παυλιδάκη και τη Θρέψη

Τι είναι η θρέψη και πως ξεκίνησε η ιδέα; Τι μπορούμε να μάθουμε μέσα από τα τελετουργικά-events της θρέψης; Ποιο είναι το μυστικό ώστε το φαγητό που τρώμε να μην θρέφει μόνο το σώμα μας, αλλά και πως το φαγητό μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας και να μας φέρει πιο κοντά με τους άλλους; Η Μαίρη Παυλιδάκη μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της θρέψης

Η Μαίρη Παυλιδάκη ειδική, εναλλακτική διαιτολόγος και σεφ είναι εμπνεύστρια ενός διατροφικού τρόπου απόλαυσης της διατροφής, που ονομάζει θρέψη, και το οποίο χαρίζει Υγεία, Ευεξία, Ενέργεια και Καθαρό Νου. Αξίζει να γνωρίσετε.

Τα ευεργετήματα αυτά από την διατροφή με την Θρέψη, επιτυγχάνονται με την κατάλληλη επιλογή υλικών που ο συνδυασμός τους τα καθιστά απαραίτητα για την εκτέλεση των συνταγών της.

Τα μπαχαρικά, τα όσπρια τα δημητριακά μαζί με τα λαχανικά και με τις ιδανικές συνθήκες μαγειρέματος, μετατρέπουν την διατροφή σε υπέροχες ενδυναμωτικές και απολαυστικές εμπειρίες του Ευ ζην.

Πως ξεκίνησε η ιδέα του θρέψη;

Η θρέψη είναι η πρώτη μας αίσθηση είναι η σύνδεση με την ζωή με την μητέρα.

Αργότερα η θρέψη είναι αγάπη φροντίδα νοιάξιμο. Οπότε για μένα η θρέψη είναι η σύνδεση με την ευλογία ησυχία μέσα μου και μετά το μοίρασμα μέσω της τροφής με τον άλλον.

Το όνομα θρέψη λοιπόν έχει να κάνει με αυτό η σύνδεση με την μητέρα πρώτα και οι μνήμες από αυτό…και αργότερα η σύνδεση με τους άλλους.

Τι ακριβώς κάνετε εκεί;

Στα τελετουργικά της Θρέψης μαθαίνουμε να φτιάχνουμε συνταγές απλές, ενδυναμωτικές με κατάλληλους συνδυασμούς βοτάνων και μπαχαρικών.

Γευόμαστε όλοι μαζί, μοιραζόμαστε την εμπειρία, παίζουμε με τα παραμύθια βοτάνων και γράφουμε την δική μας ιστορία. Μοιραζόμαστε βλέμματα σκέψεις εμπειρίες αγκαλιές.

Τι μπορεί να δει κανείς και να μάθει στα σεμινάρια που διοργανώνετε;

Στα σεμινάρια της Θρέψης μαθαίνουμε να μαγειρεύουμε με συνείδηση.

Σημαίνει αγάπη φροντίδα νοιαξιμο για τον άλλον Όμως το ποιο σημαντικό είναι η αγάπη και παρουσία της στιγμής πρώτα για μένα .

Μαγειρεύουμε όλοι μαζί μοιραζόμαστε την εμπειρία της στιγμής. Όλες μας οι αισθήσεις σε ετοιμότητα. Η όραση: Όλα ξεκινούν από κει. Η όσφρηση διεγείρει τους σιελογονους αδένες.

Από την άλλη, η ακοή μας επαναφέρει στο παρόν όταν ο νους θέλει να διασπαστεί. Η γεύση τέλος μας ενώνει.

Διοργανώνετε και κάποιες δράσεις για τα παιδιά. Ποιες είναι αυτές; Τι μαθαίνουν και πως ανταποκρίνονται;

Τα παιδιά είναι το μέλλον και όταν οι γονείς είναι πρόθυμοι και έχουν την ευαισθησία ως προς τι τρώνε τι υλικά βάζουν και τις αλλιώτικες εκλεπτυσμένες γεύσεις…. τότε μας εμπιστεύονται.

Έρχονται τα παιδιά στη Θρέψη και ζυμώνουμε φτιάχνουμε γλυκό χωρίς ζάχαρη και άλλα που τα παιδιά ως αθώα αγαπούν.

Σε τι διαφέρουν οι πρώτες ύλες που προσφέρετε ή χρησιμοποιείτε στις συνταγές;

Οι πρώτες ύλες είναι βιολογικα από μικρούς παραγωγούς και το κυριότερο είναι ότι χρησιμοποιούμε βότανα μπαχαρικά που αυτά δίνουν τον τόνο στο φαγητό.

Πιστεύετε ότι σήμερα στους ρυθμούς που ζούμε φροντίζουμε για τη σωστή διατροφή μας;

Μπορούμε να τρώμε υγιεινά γιατί τώρα πια έχει μπει στην ζωή μας ή διατροφή και υπάρχει πολύ πληροφορία

Όμως όσο καλό και υγιεινο ναναι το γεύμα αν είμαι αγχωμένος η τρώω μόνος η είμαι θυμωμένος τότε τρώω τα συναισθήματα μου.

Αυτό νομίζω τα λέει όλα.

Λέτε στον ιστότοπό σας ότι το μυστικό είναι το μοίρασμα, τη ζεστασιά και την επικοινωνία. Τι ρόλο παίζουν αυτοί οι τρεις παράμετροι;

Ζεστασιά, μοίρασμα, επικοινωνία… Αυτοί οι παράμετροι βοηθούν στο να γεμίσουμε Φως το σώμα μας και αυτό να είναι η ΘΡΕΨΗ ΜΑΣ

Όταν μοιραζόμαστε με τον άλλον βλέμματα σκέψεις εμπειρίες τότε γίνεται κοινωνός της κατάστασης μας και μέσω αυτού το συνειδητοποιώ και γω που βρίσκομαι.

Επικοινωνώ με τον άλλον και με βοηθά να συνδεθώ και με μένα. Η Ζεστασιά πάλι είναι σημαντική για το σώμα μας.

Το περιβάλλον που βρίσκομαι να έχει τέτοια θερμοκρασία που το σώμα μου να ναι χαλαρό, όχι σφιγμένο επειδή κρυώνει η επειδή ζεσταίνεται πολύ ..

Η ατμόσφαιρα που δημιουργώ για να φάω έχει να κάνει πόσο φροντίδα έχει το φαγητό και η αγάπη για το σώμα μου.
Ποια η δική σας σχέση με τη διατροφή;

Η διατροφή είναι ο συνδετικός κρίκος με την ενέργεια Την διαύγεια του πνεύματος Την ευεξία στο σώμα μου Και την αποδοχή φροντίδα προς όλους

Πως συνδέεται το συναίσθημα και με την μαγεία της μαγειρικής;

Η μαγεία της μαγειρικής είναι Θρέψη Θρέφω τα μάτια μου με χρώματα που θα επιλέξω Θρέφω την όσφρηση μου, όταν το μοσχοκάρυδο κάνει βουτιά στο πορτοκαλί της σούπας καρότου Θρέφω την αγάπη μου, όταν σκεφτώ τους αγαπημένους μου που θα μοιραστούμε το γεύμα Θρέφω την ψυχή μου όταν γνωρίζω ότι η τροφή αυτή είναι αποτέλεσμα της παρέας με τον ανώτερο εαυτό μου.

Θα μας πείτε δύο λόγια για το βιβλίο σας «Βαλς Καρδάμου Κανέλας»

Το βάλς καρδαμου κανέλας Είναι το αποτέλεσμα συναντήσεων με συναισθήματα ανησυχίες σκέψεις μέσω των χεριών και των συνδυασμών υλικών.

Ωράριο Επικοινωνίας Θρέψη:
Καθημερινές 09:00 – 14:00

+30 697 485 7117

info@threpsi.eu